tisdag 28 januari 2014

Förhandsbesked OK - Check!

Så kan man skriva rubriken om man vill vara formell. I tal kan det till exempel låta så här: - Jaaaaaaa så SJUKT skönt.

Alltså... Detta betyder att det är OK att vi får bygga ett hus på den marken som vi har för avsikt att bygga ett hus. Det kan ju låta självklart att det ska vara ok, men det finns många saker som kan sätta käppar i hjulen. Nu får vi "bara" hoppas för allt i världen att:

  1. Ingen hittar någon fornlämning på marken, eller något som ser ut som en fornlämning eller motsvarande. Jag kan i alla fall lova till 100% att inte jag eller någon jag känner kommer hitta något sådant på tomten. Det vore o-bra. 
  2. Att personen som ska tycka till om bygglovet inte har några åsikter om hustypen vi valt. Det vore också väldigt o-bra, då vi redan signat på just det huset vi nu tänker bygga: Skepparegården från Myresjöhus. 
Meeeeeeen, allt ska nog gå bra. 1 av 3 klart nu i alla fall. Det ska vi njuta av! 

Håller med om Kapten Haddocks top 3 lista på störiga saker:
Ha det fint!

/Billy


10 kommentarer:

  1. Hej! Hur går det för er? Vi verkar vara i samma stadie i byggprocessen så det vore intressant att få en uppdatering. :) Hoppas allt löser sig med bygglov för er!
    Mvh Eleonor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eleonor! Kul att du hittat hit, trots bristande uppdateringar sista tiden...

      Vi går i väntans tider nu med bygglovet. Fick höra idag att det inkommit ett yttrande från närmaste grannen kring att vi vill placera carporten mindre än 4,5 meter från tomtgränsen.... Sjukt störigt. Så vi klurar på hur vi ska göra kring det.

      Vad bygger ni för hus? Myresjöhus också eller annat? Blogg?

      MVH

      Billy

      Radera
  2. Hej igen!
    Men fy vad tråkigt! Hoppas att grannarna ger med sig. Tar sån otrolig tid så fort kommunen ska titta på något ärende.
    Vi har precis lämnat in ansökan om strandskyddsdispens för marken vi sett ut. Det går en liten bäck längs med marken och därmed var det strandskyddsområde. 8 veckor har kommunen haft ärendet nu så jag hoppas att de snart tagit beslut så att vi kan få skicka in papper om avstyckning och bygglov.
    Vi ska bygga med Trivselhus, fast delad entreprenad.
    Har ingen blogg än som är publik, men det kanske kommer längre fram :)
    Håller tummarna för att allt flyter på för er. Kikar in om ett tag igen och ser om det går framåt :)
    Mvh Eleonor

    SvaraRadera
  3. Ja vi får se hur det artar sig... Har dock 0% förhoppning på att grannen skulle ändra sig. De försökte överklaga avstyckningen av denna tomten när det gjordes 2004 redan... Så de verkar stå fast vid att de inte vill ha oss som grannar! =) Härlig start på grannsämjan kan man tycka.

    Men det gör inte så mycket. Det enda som är segt är att det drar ut på tiden. Jag är inne på att vidhålla och låta det gå till nämnden.

    Oj, är det strandskydd även vid en bäck? Låter kinkigt kan man tycka. Och jäkla trist med kommunens väntetider. Maxtiden är väl 11 veckor har jag för mig, men det skiljer väl mellan olika kommuner antar jag dock.

    Ploppar det upp en blogg så länka så får vi spana in ert projekt!

    Välkommen tillbaks!

    SvaraRadera
  4. Sura grannar är ett gissel. Förhoppningsvis lyssnar inte kommunen alltför mycket på dem. Det är väl ändå kommunen som har sista ordet i frågan?
    Ja tydligen är det strandskydd på alla vattendrag, vet inte om det är så bara i vårt län (Östergötland).
    Har läst på lite om handläggningstiden och det kan vara allt från 0-12 månader. Kommunen har dock svarat att de har för avsikt att de ska ha detta klart innan sommaren. Surt om det drar ut för långt på tiden eftersom vi velat börja bygga till våren. Vill gärna undvika att bygga över vintern för att slippa dyr el, så vi väntar nog till våren efter i så fall.
    Bloggen finns på husblogg.remnehed.se. Tror man måste regga sig (sambon administrerar det där) för att kunna läsa, men gör gärna det :) Det finns inte så mycket att läsa än bara. Kommer väl igång i samband med bygget.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  5. Vad kul att hitta en till Myresjöhusblogg! Vi ska också bygga med dem fast ett Kungshamn (men vi lånar glasverandan från Skeppargården). Verkar som att det inte är så långt mellan våra byggen, varken i tid eller avstånd :) vilket kontor tillhör ni?
    Lycka till med bygglovet!

    SvaraRadera
  6. Jag bloggar förresten på 2floorstory.blogspot.com !

    SvaraRadera
  7. Hej Caroline!
    Har missat din kommentar, såg den idag först!
    Men din blogg läste jag för någon vecka sen, kul slump :)

    SvaraRadera
  8. Vi tillhör Norrköping, ni då?

    SvaraRadera
  9. Hittade till din blogg pga ditt inlägg om mattor. Vi verkar ha lite samma smak :)

    SvaraRadera