fredag 13 februari 2015

900 dagar senare, men vem räknar...

Den 19 december 2013 togs första "spadtaget" för detta husbygge på tomten.


Nu, 421 dagar senare har det hänt en del, och med drygt 900 dagars tillfälligt boende är vi endast 7 ynka små futtiga dagar ifrån att flytta in i drömhuset. Känns overkligt men framförallt väldigt väldigt skönt. Att få slippa handdiska och "få" en tvättstuga man får plats 2 personer samtidigt utan att få klaustrofobi i känns fantastiskt. Att vi sen får ett sprillans och skitfint hus med massor med plats och ytor där allt är sprillans och fräscht är ju inte en dålig bonus. Utsikten lär vi inte klaga på heller.

Dessförinnan det tillfälliga boendet var det säkert ytterligare 900 dagar av förberedelser. I alla fall i tanken, även om det inte var så mycket faktiska förberedelser annat än att få huset sålt.

Undrar hur många timmar vi bildgooglat saker, hur många huskataloger vi betat av innan vi hittade Skepparegården hos Myresjöhus och undrar hur många timmars pappersarbete med kommunen vi lagt ner. Antal timmar klurande över eventuella ändringar i planlösningen. Fix och trix, styrt upp saker och ting, velande och funderande, tapetvånda, köksritande, klurande över elskisser, vilket golv vi ska ha, sjyssta eller standardlister, kakelvånda mm mm mm mm mm.

... Men vem räknar... Nästa fredag får vi nyckeln!

Vågar ärligt talat inte fundera på hur många timmar vi skulle lagt ner ytterligare om vi inte byggt med totalentreprenad. Detta är nog det enskilt bästa valet vi gjorde i hela byggprocessen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar