onsdag 31 augusti 2016

Byggt altan för pool - mina bästa tips :)

Under sommaren har vi byggt ut vår befintliga altan som vi har på ena gaveln, ett trappsteg ner, för att placera en pool på.

Anledningen till att vi byggde ut altanen för att ställa poolen på var att det dels blev snyggare, dels så man kan gå runt hela altanen, utan att behöva gå i gräset för att komma till poolen, (slippa gräs och smuts i poolen) och för att det skulle bli lite olika sorters häng på altanen. Dvs sola, bada, äta.

Poolen vi köpte var en 4500 liters från Biltema, som vi ställde på ovanpå altanen. Vi borde kanske inte snålat in på pumpen utan köpt en sandfilterpump istället. Men men, det går ju alltid att byta framöver.

Nuvarande poolen är väl inte tänkt att ha för alltid, men en bra lösning nu när kidsen är hyfsat små. På sikt vill vi dock ha någon form av utespa som går att använda även vintertid. Ett sådant kostar ju dock betydligt mer, men på sikt så...

Får återkomma med bild om jag hittar någon bra på hur det blev.

I övrigt så är det en halv vetenskap att hålla vattnet fräscht. Man ska klora, och man ska ha koll på ph-värdet och alkaliniteten, och man måste göra rent ofta med håv, och även vara extremt noggrann med att ha på pooltäcket när man inte badar.

Vi köpte mätstickor som vi checkade med rätt ofta, och fick framförallt i början kämpa lite med att få till rätt värden. Sedan när man väl fått ordning på det så räckte det typ med att klora.

Den absolut bästa investeringen du INTE FÅR MISSA om du ska skaffa pool är utan tvekan ett pooltäcke, och näst efter det en håv för att ta bort skräp. Det är grejer du också måste ha. Annars kommer du inte vilja bada i poolen efter två dagar.

Lycka till :)