torsdag 2 april 2015

Huset är klart, och nu då?

Nu när det interiöra är klart så väntar en kul vår och sommar. Årstiden som alltid är trevlig ska spetsas med roliga uteprojekt. Skulle tro i följande ordning:
  1. Entréaltan. En entré som som kommer bli en altan, lika stor som entrétaket, med ett trappsteg ner på framsidan. Den kommer gissningsvis prydas av någon slags hängsoffa eller hängfåtölj, som vi gissningsvis kommer sitta i en del då framsidan av huset är i söderläge = massor av sol = bra hängställe.
  2. Altan, som byggs ut från ena kortsidan av huset där vi har en altandörr. En ganska rejält stor med plats för en rejäl matplatshörna. Den delen av altanen kommer vi sätta tak över. En platsbyggd soffa intill husväggen som även ska fungera som förvaring av diverse bråte. Det ska även finnas plats för en till fikagrupp och solstolar.
  3. Carport med förråd. Vi har inte bestämt vilken, men det lutar åt en man köper i blocksystem så det går "snabbt" att sätta upp den. Vi är lite sugna på att bygga en med ett loft ovanpå, som kan fungera som förvaring och lek/hänghörna för barnen. Vi får se. Tips på bra leverantörer är välkomna. 
Nedan följer lite inspirationsbilder: