måndag 16 februari 2015

De 3 bästa sakerna

Vårt nuvarande hem är ett kaos. Flyttlådor överallt. Storrensningar av allt. Vad kan kastas, vad måste sparas? Vad kan packas ner redan nu? Vad måste vi vänta med att packa osv... Ja du vet hur det blir några dagar innan flytt:



När man ska rensa saker är det viktigt att man har "rätt" utgångspunkt. Antingen kan man rensa med tanken "vad måste kastas", eller med utgångspunkt "vad måste sparas". Det är en väldigt stor skillnad på vilken utgångspunkt man har, och ju närmare flytten vi kommer desto mer kritisk har man blivit. - Mycket kastas helt enkelt. Egentligen fullt funktionella saker, men saker som antingen inte passar in, eller så har vi redan köpt eller fått nytt av motsvarande.

Hur som helst - De 3 bästa sakerna som ligger och väntar på att få packas upp:
  1. De nya sofforna till både vardagsrum nere och uppe. Kommer bli riktigt snyggt.
  2. De nya kastrullerna - G.R.Y.M. Ett bra namn på en jäkligt grym kastrull. Hoppas de är lika bra funktionellt som de är snygga

    G.R.Y.M kastrull
  3. Robotdamsugaren. Jag förstår att den inte kommer ta all städning ifrån oss, långt ifrån. Men förhoppningen är att den i alla fall håller det grundstädat på golvet åt oss om dagarna. Det blir en del hår och smuts osv när familjen består av två katter, en hund, två små barn, en långhårig fru och en slarvig man...

     Robotdamsugare
Dagens bubblare som precis hamnar utanför listan är våra nya svingrymma knivar - Satake. Läskigt vassa faktiskt. Så hatar du dina fingertoppar är dessa ett supertips!


Stinas lista skulle jag gissa ser något annorlunda ut men den får hon väl komponera ihop själv när hon behagar. Men skulle jag gissa så är nog kuddar och stringhyllor med på hennes lista... Och skulle jag göra min lista imorgon skulle den nog antagligen se annorlunda ut än ovan också förresten. Mycket fint väntar på att packas upp. 


fredag 13 februari 2015

900 dagar senare, men vem räknar...

Den 19 december 2013 togs första "spadtaget" för detta husbygge på tomten.


Nu, 421 dagar senare har det hänt en del, och med drygt 900 dagars tillfälligt boende är vi endast 7 ynka små futtiga dagar ifrån att flytta in i drömhuset. Känns overkligt men framförallt väldigt väldigt skönt. Att få slippa handdiska och "få" en tvättstuga man får plats 2 personer samtidigt utan att få klaustrofobi i känns fantastiskt. Att vi sen får ett sprillans och skitfint hus med massor med plats och ytor där allt är sprillans och fräscht är ju inte en dålig bonus. Utsikten lär vi inte klaga på heller.

Dessförinnan det tillfälliga boendet var det säkert ytterligare 900 dagar av förberedelser. I alla fall i tanken, även om det inte var så mycket faktiska förberedelser annat än att få huset sålt.

Undrar hur många timmar vi bildgooglat saker, hur många huskataloger vi betat av innan vi hittade Skepparegården hos Myresjöhus och undrar hur många timmars pappersarbete med kommunen vi lagt ner. Antal timmar klurande över eventuella ändringar i planlösningen. Fix och trix, styrt upp saker och ting, velande och funderande, tapetvånda, köksritande, klurande över elskisser, vilket golv vi ska ha, sjyssta eller standardlister, kakelvånda mm mm mm mm mm.

... Men vem räknar... Nästa fredag får vi nyckeln!

Vågar ärligt talat inte fundera på hur många timmar vi skulle lagt ner ytterligare om vi inte byggt med totalentreprenad. Detta är nog det enskilt bästa valet vi gjorde i hela byggprocessen.

onsdag 11 februari 2015

Isolering till övers

Hej!
Vi har lite isoleringsskivor till övers. Något som kan vara av intresse?

Paroc. stenull. Lambda 36


410*1170 mm. 70 mm tjock. 10 skivor/förpackning. 4,8 m2. 6 st förpackningar.
565*1170 mm. 145 mm tjock. 5 skivor/förpackning. 3,31 m2. 2 st förpackningar
565*1170 mm. 70 mm tjock. 10 skivor/förpackning. 6,61 m2. 1 st förpackning

Hojta till om det är av intresse så fixar vi ett bra pris :)


måndag 9 februari 2015

Kontrollbesiktning idag

Idag var det kontrollbesiktning av huset. Vi, Myresjöhus och Gar-bo (besiktningsföretaget Gar-bo) träffades och gick igenom de saker vi tyckte behövde fixas till inför slutbesiktningen. Inga direkta konstigheter, lite smågrejer här och där, något märke på någon vägg, någon repa på ett par klinkersplattor i tvättstugan och ja lite sånt...

Köksfläkten lyckades vi inte lista ut hur den funkade dock men det får vi väl googla eller hitta instruktionsboken för så löser det sig :)

Men ja, det känns skönt att det inte var några stora grejer som kom upp eller något vi hittade som inte blev som vi tänkt. Snarare tvärtom - allt känns bättre än man kunnat föreställa sig.

Ett par bilder från dagen:








måndag 2 februari 2015

18 dagar kvar

Nu har vi bott tillfälligt i 2,5 år, tror jag. Har tappat räkningen... och Stina har gått bananas på att sälja av de sista möblerna vi har kvar, som vi inte vill ta med till nya huset...
Men det är lugnt, inga viktiga detaljer som man behöver....... Sängen (sängstommen) rök förra veckan och i veckan tror jag soffan säljs av.... Som sagt smådetaljer som knappt märks av att vi är utan.. ELLER? :)

Vi har ju i och för sig ett par sprillans soffor som står och väntar på att packas upp, men det får nog vänta... i 18 dagar till. Nu jäklar är det nära!

Har inte kunnat komma in i huset på länge nu så bilder lyser med sin frånvaro... Men om jag känner mig och Stina rätt kommer vi ta ikapp det, med råge när vi väl flyttat in... :)

Hepp