tisdag 25 november 2014

Interiörbilder och status

Hej!
Nu är innerväggarna på plats och man kan nu få en känsla för hur det FAKTISKT blir i huset. - Det känns kanon! Vi har pendlat fram och tillbaks ett antal gånger. Från att det känns gigantiskt stort till att det känns som att det är ett miniatyrhus vi bygger. Fram och tillbaks. Vi har landat i att det känns hyfsat stort och riktigt jäkla bra.

Här är två bilder tagna för en vecka sedan inne i huset. Nej det är inte världens bästa bilder, och ja det är mörkt mm, men dock ett par interiörbilder.

Hallen:



Del av vardagsrum:

(Smygarna är precis uppsatta, därav de snygga halvvinda "innespröjsen" =))

Synd att jag är glömsk och inte tänkte på att ta bilder idag när vi var förbi dagtid... Det ser lite roligare ut. Får hålla tummarna på att jag kommer ihåg det en annan dag :) 

Det som händer nu i alla fall är att målaren är på plats och ska göra sitt. En omsorgsfullt skriven lista på vilka tapeter vi, t-i-l-l-s-l-u-t valt är nu överlämnad. Detta är helt klart den post som tagit oss (läs Stina) längst tid att få klart. Kan inte räkna hur många timmar detta tagit, och jag kräks på ordet tapeter Bahh så skönt att det är klart. Min roll i tapetvalen har varit att lägga in VETO-nej på det jag inte gillar och när Stina flippat ur helt i sina val, :) Och även när tapeterna kostar en triljard per rulle. :) Men nu är det KLART och vi känner oss väldigt nöjda med våra val! Stina får lägga in bilder på tapeterna framöver för er som är intresserade. 

Så nu ska målaren spackla och måla tak till en början. Sedan sätta upp lister, måla dem och senare måla/tapetsera väggarna som vi (läs Stina) tänkt. 

Idag kom grävarn igen för att gräva ner avloppet som vi äntligen fått klart med (ännu en ansökan till kommunen) En Graf 1 blev det, och vi hoppas att den ska ta hand om vårt bajs på bästa sätt för att tala klarspråk. :) 

Det enda som är kvar för vår del att fixa med (inte helt sant iofs, men för nu), är att ta beslut om vilken eldstad vi ska ha. En snygg (men dyr) murad öppen spis alt kakelugn, eller billigare alternativ så som tex gjutjärnskamin eller vanlig kamin. Gissar att det lutar åt en gjutjärnskamin i stil med denna:
Och guess what, vi behöver skicka in en ansökan om detta till kommunen...

Ja detta var allt för nu. Mer info och fler bilder kommer... 

Kanske låter som mycket gnäll över detta i-landsproblem att bygga sprillans hus - Förlåt! - Vi är sjukligt nöjda och tror detta kommer bli huuur nice som helst, men man börjar känna att det ska bli skönt att inte ta 100 beslut om dagen och allt bara är helt klart. 

söndag 16 november 2014

Exteriörbilder. Det rullar på...

Var förbi huset idag en sväng för att stilla det värsta får-vi-snälla-flytta-in-i-huset-snarast-möjligt-tack känslan.

Nu är det ca 3 månader kvar till inflytt. Exteriört är det ju så gott som klart. Ja inte målat...Men väggar, tak, och plåttak över entre samt utbyggnad på baksidan är klart. Det vi saknar är gaveldekoren som också ska upp. Gissar att de glömt det då det borde varit smidigast att fått det på plats medan det fanns byggställningar på plats... Men det visar sig. Det finns ju stegar...

Interiört är snart innerväggarna uppe och klara, elektrikern har gjort sitt för nu, och nästa vecka sprutar de lösull på vinden och veckan därpå tror jag målarn kommer och börjar spackla och måla tak. Sen går han väl lös på väggar och lister skulle jag gissa...

Kommer upp interiörbilder inom kort för dig som tycker det kan bli kul att spana in.

Här kommer i alla fall tre exteriörbilder: Enjoy!