tisdag 16 september 2014

Bilder på huset D-day +1

Hej!
Två arbetsdagar har gått med snickare och husdelar på plats. Och vips står det ett hus där. Galet. Men ja, det är inga vanliga arbetsdagar snickarna gjort... 0600-2100 har de slitit.

Här kommer ett gäng bilder på huset samt påbörjat "pumphus" där vi ska ha vår pump, hydrofor och grejer...

Och ja bilderna kommer i o-ordning men klockan är 23.24 och jag är T.R.Ö.T.T


Dag 2, em. gräver för vattenslang upp till huset

 Dag 1, kl 8

Min arbetsplats i måndags (pumphuset)

Dag 2 eftermiddag

Dag 1, morgonkvisten

Dag 1. Vi tog plats 0700 och såg dem sätta upp första delarna

Dag 1. Var tvungen att åka och hämta lite grejer. Tog det snabbaste jag hittade - traktor och vagn. :)

Grävarn vid pumphuset

Armerat och klart

Dag 1, undervåningen klar (dvs typ strax innan lunch)

Dag 2, em


Men som sagt, gillar du bilder och vill ha dem lite oftare... Kika Instagram #skånbeckvillan.

Vi ses och hörs!


söndag 14 september 2014

Dan före dan + tapeter

Imorgon kommer vårt hus. Förstå, imorgon kommer det. Längtar så galet mycket och det ska bli så sjukt kul. Det är lika pirrigt som dagen innan jul när man var barn. Jag tänker typ inte på någoting annat.

Det är ju i vanliga fall ovanligt att man köper saker osedda. Jag kan inte ens köpa byxor på nätet eller från katalog. För jag måste prova dem och testa och känna på dem i verkligheten. Nu har vi köpt ett hus utifrån en katalog. Vi har inrett med tapeter, kakel och golv i ett hus vi inte ens sett. Men att det kommer bli bra tvivlar jag inte på, men är så nyfiken och vill bara se vad det är vi köpt.

När huset kommer imorgon kommer en lyftkran vara på plats och lyfta dit väggar och takstolar. Huset ska sen vara tätt på en vecka eller så. Så det kommer gå fort tills ytterväggar och tak är där de ska. Sen kommer huset vara långt ifrån klart. Men då ser man iaf ungefär vad det ska bli. I vecka 8 ska sedan allting vara klart och vi kan flytta in.

Under vintern nu kommer det jobbas med, innerväggar, kök, el, avlopp osv. Under tiden kommer jag koncentrera mig på att färdigställa en del möbler så de är klara tills inflytt. Det som ska fixas är vårt gamla matbord, Norden (IKEA) som ska slipas och vitbetsas. Sedan ska våra gamla köksstolar få lite ny färg och tyg, även kökssoffan ska fräschas upp (om den bedöms få plats)

Sedan ska en del möbler köpas, barnen ska få nya sängar, vi ska köpa nya soffor till vardagsrummet, skrivbord till kontoret nya mattor och lite piff. Allting finns i mitt huvud. Allting är uttänkt och jag är så förväntansfull. Har även beställt en tavla som målas på just nu och som kommer vara klar till huset är klart. Så mycket personliga fina detaljer. Ska även framkalla en massa kort på lilla familjen.

Fram och tillbaka med tapeter, men såhär blir det (nog)

Kök/vardagsrum:


Kontor:


Vårt sovrum:



Viggos rum:


Sovrum 4



fredag 5 september 2014

Snart kommer huset

Idag fick vi helt grönt att huset kommer som beräknat 15 september. Aka att de delar som är byggda i fabriken dyker upp och att snickarna kommer sätta tänderna i vårt hus. Hoppas ej bokstavligen bara. Tandmärken lite här och var i ett nytt hus vore trist.

Nästa vecka gjuter de plattan. Cellplast, armering och golvvärme rören ligger på plats. Yey va cool!

Hade tänkt att lägga upp en bild på spektaklet men det var krångligt via mobilen så för er som gillar bilder - ni får hållas tills imorrn för nu ska vi på fest.

Hepp

onsdag 3 september 2014

Ett par bilder II

JA, fantasin på rubriken tröt...

Ett par bilder från gårdagen på hur bygget fortskrider. 

Cellplast på grunden betyder snart gjuta plattan. Yey.

Och nu över till reklam - Bygger du själv och letar bra pris på cellplast råkar jag veta att det är riktigt bra priser här på cellplast för golv och fasad på www.billigarebyggvaror.se :)



Det är lite pyssel med dränering mm mm. 



Många rör och slangar blir det... 


Åkte upp och tog bilder igår på vart saker och ting blir nergrävda, efter tips från svärfar. #smart. 






Kan nog vänja mig vid den här utsikten...