onsdag 27 augusti 2014

Ett par bilder

Jag hade tänkt att jag skulle vara hyfsat flitig med fotograferandet över bygget... Men vi får väl se hur uthållig jag är på det.

Här är i alla fall två stycken, så jag är hundraprocentig än så länge... :)

Efter dag 1 med maskiner på plats. (OBS! Det blåa huset på bilden är inte själva huset... Hur ser man då det? Jo, vårt hus kommer bli vitt och med spröjs på fönstret)


Efter dag 2 med maskiner på plats. Hörde dock att killen bakom ratten på lastbilen som kom med gruset höll på att ta med sig halva grannens staket och höll på att välta med hela ekipaget på kuppen... Lät ju stabilt och bra. Får väl se om de väljer samma kille nästa gång de ska frakta hit något... =)



Hepp!

tisdag 26 augusti 2014

En liten sammanfattning

...8 månader senare...

En liten sammanfattning av vad som hunnit hända på 8 månader sedan förra inlägget är följande:

Efter förhandsbeskedet lämnade vi in vår bygglovsansökan till kommunen. Kommunen väntade då ett tag på att grannar skulle få möjligheten att yttra sig om hur vi tänkt oss. En av grannarna lämnade in ett yttrande om bland annat placeringen av vår carport, varpå vi lät kommunen ta upp ärendet för beslut. Denna process tog ca 6 månader... Segt, då vi blåögt räknat med ca 1 månads process för detta. Men vi fick som vi ville, tillslut vilket vi är glada för. 

För ett par veckor sedan hade vi två dykare ute som kontrollerade vattenslangen och vattenintaget som vi la ut i vintras. Allt såg galant ut. Skönt! Här om dagen kom bygg-el-skåpet på plats också, och imorse när jag åkte förbi tomten hade byggboden kommit på plats. Små men ack så viktiga förberedelser :)

Vi har haft byggstartsmöte för någon vecka sedan men nu till det roliga:

Denna veckan kommer de börja gräva för plattan och preliminärt så kommer de "börja snickra på huset" 15 september. Och återigen preliminärt men huset beräknas stå klart vecka 8. #wiiii

Så sjukt nice att det äntligen är igång. 

Nu kör vi! :)